De online training voor kinderen met Faalangst.
Ook kinderen die hoogsensitief zijn zullen veel herkennen wat er in de online training aan bod komt.
Faalangst komt veel voor en kent veel manieren waarop het zich uit. Tijdens de training waarin je kind (met of zonder jou) geheel op eigen tempo mee aan de slag kan, gaat je kind leren hoe zijn of haar faalangst eruit ziet. En nog belangrijker je kind leert hoe de baas te worden over de faalangst.
Wat gaan we doen?
Faalangst is super vervelend en kan een enorme impact hebben op het leven van je kind. Sommige kinderen zijn zich er niet van bewust dat de emoties die zij voelen bij bv het geven van een spreekbeurt of het maken van een toets of het gaan naar een kinderfeestje gekoppeld kunnen zijn aan faalangst. Sommige kinderen weten deze gevoelens heel goed maar durven dit niet te zeggen.
Tijdens de online training Weg met het piekerspook, hoe jij de baas wordt over jouw faalangst, leert je kind wat faalangst is en hoe faalangst er voor hem of haar uit ziet. Maar misschien wel net zo belangrijk leert jouw kind, wat zijn of haar talenten en kwaliteiten zijn.
Zorgen dat de kwaliteiten en talenten van je kind voorop komen te staan, en nieuwe dingen zoals kinderfeestjes, eerste sportles, spreekbeurt geven, toetsen maken, leren fietsen allemaal niet meer zo spannend zijn.
Waarom deze training?
Omdat ik het zelf als kind graag had gehad. Weten wat faalangst is, hoe het eruit ziet, hoe er mee om te gaan, wat je ertegen kunt doen. Maar ook wat mijn talenten en kwaliteiten zijn, zodat deze mijn faalangst in de schaduw konden zetten in plaats van andersom.
Er is namelijk niets zo erg, vervelend en verdrietig om je verloren te voelen. Het gevoel te hebben dat je alleen hierin bent. Dat je al buikpijn krijgt bij het idee, iets nieuws te moeten doen, een toets te maken (terwijl je de stof wel kent maar dan toch gaat twijfelen), een spreekbeurt moet geven voor een hele klas of voor het feestje van je beste vriendje of vriendinnetje te zijn uitgenodigd maar daar heen moeten zonder papa of mama.