HerVerbinden

Ouder-kind coaching voor nieuwe stappen, herstel van diepere verbinding en emotionele balans.

 

Als ouder wil je het allerbeste voor je kind, maar soms lijkt het alsof de verbinding die jullie ooit zo vanzelfsprekend hadden, langzaam verdwijnt. Je ziet je kind veranderen, vastlopen in emoties, zich terugtrekken van school of vrienden, of misschien heb jij zelf het gevoel dat je geen contact meer kunt maken. De wederzijdse verbinding lijkt ergens onderweg verloren gegaan. En voor jou als ouder is het soms moeilijk om te begrijpen hoe het zover is gekomen, laat staan hoe je het weer kunt herstellen. 

Dit is precies waar HerVerbinden in beeld komt: een uniek traject voor ouders en kinderen die samen de verbinding zijn kwijtgeraakt – of die misschien het contact met zichzelf of elkaar hebben verloren. Dit traject is voor ouders die zien dat hun kind worstelt, of voor ouders en kinderen die zelf merken dat de relatie niet meer is zoals het was. Of misschien voel jij als ouder dat je niet goed weet hoe je je kind kunt ondersteunen, of ben je zelf op zoek naar antwoorden over hoe je de verbinding kunt herstellen. 

Wat is HerVerbinden? 

HerVerbinden is een begeleid traject dat specifiek gericht is op ouders en kinderen die samen de verbinding met elkaar of met zichzelf kwijt zijn geraakt. Het kan zich uiten in verschillende vormen: je kind voelt zich niet op zijn plek op school, heeft moeite met vriendschappen, raakt zichzelf kwijt, of er is een kloof ontstaan in de relatie tussen jou en je kind. Dit kan voor zowel ouders als kinderen verwarrend en verdrietig zijn, en het kan de basis voor verdere groei verstoren. 

Het doel van HerVerbinden is om samen de brug te bouwen naar een gezonde, liefdevolle en begripvolle relatie, waar beide partijen zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Dit traject biedt de tools, inzichten en begeleiding die nodig zijn om de onderliggende oorzaken van de verstoring te onderzoeken, en om samen met je kind, of als ouder voor jezelf, een pad van heling en groei te bewandelen. 

Wat willen ouders en kinderen bereiken? 

Ouders en kinderen komen met verschillende verlangens en doelen naar het HerVerbinden-traject. Maar de kern van de wens is vaak hetzelfde: verbinding herstellen. Of dit nu de verbinding is tussen ouder en kind, of tussen het kind en zichzelf – beide partijen willen zich weer in harmonie voelen. Dit kan zich uiten in de volgende doelen: 

  • Herstellen van de ouder-kind relatie: Het is vaak een diep verlangen om elkaar opnieuw te begrijpen, te steunen en de liefde weer te voelen die ooit zo vanzelfsprekend was. 
  • Versterken van zelfvertrouwen: Voor kinderen die zich kwijt zijn geraakt, kan het herstellen van hun eigen verbinding met zichzelf en hun gevoelens van eigenwaarde cruciaal zijn. Ouders willen hun kinderen helpen om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen en te leren omgaan met uitdagingen. 
  • Verbeteren van sociale verbindingen: Kinderen die zich moeilijk kunnen verbinden met vrienden of die zich eenzaam voelen, willen leren hoe ze gezondere relaties kunnen opbouwen. 
  • Het oplossen van emotionele blokkades: Voor ouders kan het ook het doel zijn om emotionele blokkades of onuitgesproken frustraties aan te pakken, zodat zij beter in staat zijn om hun kinderen te ondersteunen. 
  • Betere communicatie: Ouders en kinderen willen leren hoe ze effectiever kunnen communiceren, zodat misverstanden en conflicten worden verminderd en een sfeer van begrip en respect ontstaat. 

 

Ben jij klaar om samen met je kind deze stap te zetten? Om te zorgen dat jullie relatie weer vol liefde, begrip en harmonie is? Plan nu je gratis matchcall en ontdek samen met mij hoe we HerVerbinden tot werkelijkheid kunnen maken. We bespreken samen de situatie, jouw wensen, en hoe we het verschil kunnen maken. Want wanneer je weer in verbinding staat, ontstaat er ruimte voor alles wat mogelijk is.

De Basis van Verbinding: De Eerste Jaren 

De eerste jaren van een kind, van 0 tot 7 jaar, leggen de fundamentele basis voor de rest van hun leven. Deze jaren zijn cruciaal voor het ontwikkelen van een gevoel van veiligheid en vertrouwen, zowel in de wereld om hen heen als in zichzelf. Niet elk kind heeft echter de kans om een stevige, stabiele basis mee te krijgen. Soms speelt het gezinssysteem, de thuissituatie of externe invloeden een rol, waardoor deze basis wankel wordt of zelfs helemaal verdwijnt. 

Maar ook later in het leven kunnen er verschillende gebeurtenissen zijn die een rol spelen in het wankelen van de verbinding – of dat nu tussen ouder en kind is, of tussen het kind en zichzelf. Het is vaak moeilijk om te begrijpen waarom deze verbindingen zwakker worden, maar er zijn signalen die kunnen helpen om de oorzaak te achterhalen. 

Denk hierbij aan: 

  • Tussen ouder en kind tijdens of na een scheiding: Een scheiding is vaak een traumatische ervaring voor zowel ouders als kinderen. De stabiliteit die kinderen kennen, wordt ineens verstoord, en ouders kunnen moeite hebben om hun eigen emoties te beheren, laat staan die van hun kinderen. 
  • Verlies van vriendschap: Vriendschappen kunnen intense emoties met zich meebrengen, zowel voor kinderen als voor ouders. Het verlies van een dierbare vriend kan een gevoel van leegte creëren en het zelfvertrouwen van zowel ouder als kind aantasten. 
  • Rouw: Of het nu gaat om het verlies van een familielid, een huisdier of een andere betekenisvolle persoon in het leven, rouw heeft een diepe impact op iedereen. Het kan de band tussen ouder en kind beïnvloeden als beide in stilte hun verdriet verwerken. 
  • Geen nieuwe stappen durven zetten: Soms, door angst of onzekerheid, durven zowel kinderen als ouders geen nieuwe stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit kan zich uiten in vastlopen op emotioneel of gedragsniveau, waardoor zowel ouder als kind zich gevangen voelen in oude patronen. 

 

  • Vastlopen van emoties – zowel thuis als op school: Kinderen die hun emoties niet goed kunnen reguleren, kunnen vastlopen in hun gedrag. Dit gebeurt vaak thuis of op school, waar ze het gevoel hebben dat niemand hen begrijpt of dat ze niet de juiste tools hebben om zich uit te drukken. 
  •  
Wat is er nodig om HerVerbinden te laten slagen? 

Het herstellen van de verbinding vraagt tijd, geduld en een open hart. Er zijn verschillende belangrijke elementen die het traject HerVerbinden laten slagen: 

  1. Bereidheid om te kijken naar onderliggende oorzaken: Soms zijn er diepgewortelde emoties, overtuigingen of ervaringen die de verbinding in de weg staan. Dit kunnen onopgeloste conflicten in de familie zijn, onverwerkte gevoelens van verlies of angst, of zelfs oude patronen die van invloed zijn op de interacties tussen ouder en kind. In HerVerbinden is het essentieel om deze patronen te onderzoeken, zodat ze losgelaten kunnen worden. 
  2. Veilige ruimte voor kwetsbaarheid: Zowel ouders als kinderen moeten zich veilig genoeg voelen om hun emoties te uiten. Dit betekent ruimte voor kwetsbaarheid, waar ouders en kinderen hun zorgen, angsten en verlangens kunnen delen zonder angst voor oordeel. Deze veiligheid is cruciaal om weer vertrouwen op te bouwen. 
  3. Het ontwikkelen van communicatievaardigheden: Soms zijn ouders en kinderen verstrikt geraakt in miscommunicatie. In HerVerbinden krijg je concrete tools en technieken om de communicatie te verbeteren. Dit helpt zowel ouders als kinderen om elkaar beter te begrijpen en dichter bij elkaar te komen. 
  4. De moed om oude patronen door te breken: Oude overtuigingen, gewoonten en reacties kunnen diep geworteld zijn. Maar om echt te kunnen verbinden, moeten we bereid zijn om oude patronen te doorbreken en nieuwe manieren van interactie te leren. Dit vergt moed, maar het resultaat is een vernieuwde, authentieke verbinding. 
Wat mag er onderliggend aangekeken worden? 

Om werkelijk te kunnen herstellen, is het belangrijk om te kijken naar de onderliggende oorzaken die de verbinding hebben verstoord. Dit kan onder andere omvatten: 

  • Onverwerkte emoties van zowel ouders als kinderen: Soms worden emoties niet gedeeld, niet geuit of zelfs onderdrukt. Dit kan leiden tot onbegrip of afstand. 
  • Onzekerheden en angst: Zowel ouders als kinderen kunnen onzekerheden voelen die hun gedrag beïnvloeden. Angst voor falen, afwijzing of verlies kan belemmeren in de manier waarop ze zich met elkaar verbinden. 
  • Verlieservaringen: Of het nu gaat om het verlies van een vertrouwde situatie, zoals een scheiding of de dood van een dierbare, verlies kan diep ingrijpen op de relatie en het zelfbeeld van zowel ouder als kind. 
  • Gebrek aan grenzen: Zonder gezonde grenzen kunnen er conflicten ontstaan in de ouder-kind relatie. Het leren stellen en respecteren van grenzen is een essentieel onderdeel van HerVerbinden. 
Herstel de Verbinding tussen Ouders en Kinderen

In HerVerbinden gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de verstoorde verbinding, of dit nu in de praktijk of online is. Met behulp van poppetjes en attributen stellen we samen het doel of de wens op. We onderzoeken wat er nog nodig is om dit te bereiken en kijken naar onderliggende emoties of blokkades die de verbinding in de weg staan. Stap voor stap gaan we werken aan het herstellen van de band, zodat jullie weer in verbinding staan.

 

Ben jij klaar om de verbinding te herstellen? Om samen met je kind een nieuw hoofdstuk te beginnen, vol liefde, begrip en groei? Het pad van HerVerbinden wacht op jou. 

Jouw investering:

Dit 3-sessie traject kost €165,- incl. btw, wat je kunt betalen in termijnen als dat voor jou gemakkelijker is. Elke sessie duurt 60 minuten, en na deze 3 sessies zul je merken dat de communicatie is verbeterd, de onderlinge verbinding sterker is, en je kind (en jij) weer in staat zijn om samen verder te groeien. 

Herstel de verbinding, zet de eerste stap naar een sterke band en geef je kind de kans om weer in balans te komen. HerVerbinden is de sleutel voor een gezonde, liefdevolle relatie.

 

Van verdriet naar kracht

Voor vrouwen waarvan de kinderwens onvervuld is gebleven.
Datum & Locatie
17 mei 2025, 10.00 - 16.00u
Het FruitparkHotel in Ochten
Bonegraafseweg 59
4051 CG Ochten Nederland